Vanavond staat in de Johan Cruijff Arena het duel Nederland – Duitsland in de Nations League op het programma. De twee buurlanden ontmoeten elkaar in het tweede duel in de poulefase van het nieuw opgezette toernooi.

Bondscoach Ronald Koeman heeft voor zijn opstelling een beetje moeten puzzelen door de blessure van Davy Pröpper, die de laatste duels steevast een vaste waarde was voor de bondscoach op het middenveld. Ook op de rechtsbackpositie mist Koeman een aantal vaste waardes, waardoor zomaar Denzel Dumfries zijn debuut zou kunnen maken. De bondscoach zou echter ook kunnen kiezen voor Hans Hateboer of Nathan Aké op de rechtsbackpositie.

Door zijn sterke optredens heeft Mathijs de Ligt zijn plek naast Virgil van Dijk verdient en ook Frenkie de Jong zal vermoedelijk op het middenveld staan tegen de Duitsers. Daarnaast lijkt Koeman te gaan kiezen voor Pablo Rosario op het middenveld. Daarmee maakt de PSV’er zijn debuut voor Oranje.

Voorin verwachten we geen verrassingen, al zou Promes zomaar eens vervangen kunnen worden door de sterk spelende Steven Bergwijn, aangezien eerstgenoemde nog maar weinig aan spelen toekomst bij zijn nieuwe club Sevilla.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Duitsland:
Cillessen, Dumfries, de Ligt, Van Dijk, Blind, F. de Jong, Rosario, Wijnaldum, Bergwijn, Memphis, Babel

De vermoedelijke opstelling van Duitsland:

Neuer, Ginter, Boateng, Hummels, Schultz, Kimmich, Kroos, Gündogan, Müller, Werner, Sané