Vlag van Nederland

De bewegingsvrijheid is terug, evenals de lichtvoetigheid bij de spelers. Onvermijdelijk is dat het nieuwste shirt van het Nederlands Elftal voor een opmars naar de top staat. Dit shirt staat symbool voor de wederopstanding van Oranje.

Lichtingen hiervoor hebben niet gegeven wat het volk wilde. Verandering is nabij, met een serie nieuwe talenten die het elftal gaan dragen. Het shirt is voorzien van Nike VaporKnit technologie voor een licht gevoel, meer bewegingsvrijheid en uitstekende ventilatie. Kenmerken die passen bij de technische vaardigheden van de internationals. Frenkie de Jong wervelt door de as, Matthijs de Ligt springt nog hoger dan voorheen.

Uitstraling kan het verschil maken. Nike begrijpt die waarde en brengt een shirt waar de klasse vanaf druipt. Het gerecyclede polyester vormt zich strak om de getrainde lichamen. Spelers veranderen in dit shirt in gulzige leeuwen. Niet tevreden met een magere overwinning. Aanvalslust moet het scorebord opvoeren tot het hoogst haalbare. Nieuw elan zit in het bloed van de huidige selectie en in de kwaliteiten van het tricot.

In de achterste linie staan spelers met uitzonderlijke kwaliteiten. Pluspunten volop en tegenstanders met angst. De raglanmouwen geven de verdedigers de mogelijkheid om nog meer wendbaar en flexibel te zijn. Het zijn details die ervoor zorgen dan de sterke Virgil van Dijk net dat stapje eerder in het duel is. Of waarmee Matthijs de Ligt een fractie sneller op de been is voor een volgende tackle. Authentiek is het ontwerp, met een herkenbare stijl voor Oranje.

Als gebruikelijk heeft het Oranje-shirt de logo’s van zowel de bond als Nike op de borst. Respectievelijk aan de linkerkant en aan de rechterkant. Over de schouders loopt een licht geribbelde strook die elastisch en licht is. Geen grip voor de tegenstander die zijn handen inzet om Oranje-aanvallers te stoppen. Memphis is snel op voeten en dodelijk in de benen. Hij gaat zijn status bewijzen tijdens de wedstrijden waarin dit shirt om zijn lijf zit.

Dri-FIT is de Nike-technologie die staat voor het afvoeren van zweet. Geen enkele speler neemt onnodig gewicht met zich mee, transpiratie wordt moeiteloos afgevoerd. Bovenal levert die technologie een blijvende strakke pasvorm op. Wedstrijd na wedstrijd na wedstrijd. Een uiting van kracht is op zichzelf een understatement voor dit Nederlands Elftal shirt: het is een uiting van macht en overheersing.

Met kleine afwerkingen in zwart klopt de kleurensamenstelling van de dit product. Oranje als overheersende tint en zwart voor de nodige details. In het logo van de KNVB, in die van Nike, in het Nike-vlak op de onderkant en in de nek bij de hals. Het shirt heeft een rechte zoom en kent en snijdt van boven naar beneden toe naar de heupen. Vormgeving van buitengewone klasse.

De vraag is niet of maar wanneer de nieuwe lichting in dit Nederlands Elftal shirt de prijzen gaat pakken. Een overschot aan talent, een flink portie lef en een hechte teamgeest gaan de ploeg verder brengen. Het Oranje shirt doet de rest.

Lees meer over: , ,