Vlag van Nederland

Het was natuurlijk niet zo dat de wedstrijd aan een zijden draadje hing, maar er moest wel serieus zekerheid komen dat de lichtmasten in de Rotterdamse Kuip het aanstaande vrijdag wél zouden doen, als Oranje aantreedt tegen wereldkampioen Frankrijk.

Twee weken terug vielen de masten uit tijdens de kwart voor vijf wedstrijd van Feyenoord tegen VVV Venlo. De lampen gingen ook niet meer aan en het duel werd gestaakt. Een scenario waar de KNVB absoluut niet op zit te wachten tijdens het Nations League duel tegen Frankrijk van aanstaande vrijdag.

Kuipdirecteur Jan van Merwijk heeft inmiddels bevestigd dat het echter wel goed zit: “We hebben gewoon een aftrap, geen zorgen. We hebben twee bypasses gemaakt. Mocht de techniek ons ooit nog in de steek laten, dan hebben we de lampen in een mum van tijd weer aan. Dit hebben we getest en dat werkt allemaal. Daarmee zijn we er honderd procent van overtuigd dat elke wedstrijd in De Kuip ondanks welke storing dan ook kan worden uitgespeeld.”

Volgens van Merwijk is het absoluut geen achterstallig onderhoud van de Kuip: “Dat is echt bullshit. Dit is gewoon een kwestie van dikke pech. Die lampen draaiden prima, alleen knalt er dan ineens een lullige transformator en een relais uit. Toen werd het donker. Dat heeft niets met onderhoud te maken. We zorgen goed voor het stadion, we hebben tenslotte de verantwoordelijkheid voor 50.000 mensen. We steken er genoeg geld, tijd en energie in om alles op peil te houden.”

Ieder jaa rwordt in De Kuip rond de 1,5 miljoen euro aan onderhoud uitgegeven. “Dat zijn serieuze bedragen. Daarnaast wordt er ook nog geïnvesteerd in nieuwe dingen in het stadion, we verbeteren dus nog volop.”

Lees meer over: , ,