Quinten Timber lijkt door een blessure het EK te missen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
29 mei 2024, 13:19
29 mei 2024, 13:25
© IMAGO

Quinten Timber traint ook tijdens de laatste dag van de trainingsstage van het Nederlands elftal apart. Op X deelt Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad een onduidelijke foto waarop te zien is dat de middenvelder voor de derde dag op rij individueel aan de slag is. De journalist denkt dat Timber geen deel uitmaakt van de definitieve selectie van Ronald Koeman.

“Hij is wat lastig te zien, maar Timber traint voor de derde dag alleen. Daar was niet op gerekend", schrijft Wijffels op X. De middenvelder speelde de laatste twee competitiewedstrijden van Feyenoord al niet door een blessure. Bij het afhaken van Timber lijkt Ryan Gravenberch (Liverpool) zeker van zijn deelname aan het Europees kampioenschap. Eerder deze week haakte ook al middenvelder Marten de Roon geblesseerd af.

Quinten Timber lijkt EK met Oranje door blessure te missen

Om 15.15 maakt de KNVB de definitieve EK-selectie bekend. Om 16:15 uur verklaart Koeman zijn keuzes tijdens een persconferentie. De journalist voorspelt in zijn bericht de drie laatste afvallers uit de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. “Straks de EK-selectie. Drie man eraf. Keeper (Olij wellicht), Timber en dan gerede kans op nog een verdediger. Daar aantal multi-inzetbaren. Maatsen eraf? Ake, Van de Ven, Blind voor links.”

Lees ook: KNVB maakt eerste afhaker bij Oranje officieel

Eerder haakten ook al Feyenoorders Quilindschy Hartman (kruisbandblessure) en Mats Wieffer (dijblessure) geblesseerd af. Timber speelde afgelopen seizoen 44 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, verdeeld over 44 optredens. Hij was daarin goed voor acht doelpunten en tien assists.