Vlag van Nederland

In de Kuip in Rotterdam staan vanavond om 20.45 uur Nederland en Frankrijk tegenover elkaar. Het duel in de Nations League is beslissend in de poule van Frankrijk en Nederland, waarin ook Duitsland nog zit.

Frankrijk staat na drie duels met 7 punten bovenaan, gevolgd door Nederland met 3 (wel een wedstrijd minder) en Duitsland met 1 punt. Bij winst of een gelijkspel tegen Nederland zullen de Fransen dus als poulewinnaar naar de finales van de Nations League gaan, volgend jaar in juni.

Oranje zal moeten winnen van Frankrijk en minimaal gelijkspelen tegen Duitsland om nog groepswinnaar te worden. Een gelijkspel tegen Frankrijk betekent echter wel een forse stap richting handhaving in de A-divisie, omdat Oranje dan met twee doelpunten verschil van Duitsland zou mogen verliezen om alsnog tweede te blijven in de poule en zich dus handhaaft.

Nederland – Frankrijk de laatste jaren

Het Nederlands elftal en het Franse nationale team hebben elkaar de laatste jaren vaker ontmoet. Tijdens de kwalificatie voor het gemiste WK 2018 zat Frankrijk ook in de poule van Oranje. In Amsterdam won Frankrijk destijds met 0-1 en in Parijs verloor Oranje kansloos met 4-0.

De laatste keer dat Oranje tegen Frankrijk speelde was begin september, toen in Parijs met 2-1 verloren werd. Dat duel bood echter wel weer hoop, want Oranje kwam een stuk beter voor de dag dan een jaar eerder.

Voor de laatste overwinning van Nederland tegen Frankrijk moeten we terug naar 2008, toen Oranje in de poulefase van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland met 4-1 van Frankrijk wist te winnen.

De selecties van Nederland en Frankrijk

Waar de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman over een vrijwel fitte selectie kan beschikken mist de Franse leidsman onder meer middenvelder Paul Pogba en zijn teamgenoot bij Manchester United Anthony Martial.

Desalniettemin heeft de bondscoach van de wereldkampioen nog altijd de keuze uit een aantal wereldsterren. Achterin staan Umiti, Varane en Pavard hun mannetje en Matuidi, Mbappé en Griezmann zullen er ook alles aan doen om het Oranje lastig te maken.

Bondscoach Ronald Koeman beschikt over een vrijwel complete en fitte selectie. Hij heeft daardoor de luxe om einde met zijn beste elftal te spelen. Zeer waarschijnlijk zijn dat dezelfde elf als vorige maand tegen Duitsland.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Frankrijk:
Cillessen; Dumfries, de Ligt, Van Dijk, Blind; F. de Jong, De Roon, Wijnaldum; Bergwijn, Depay en Babel.

Het duel Frankrijk – Nederland wordt op tv uitgezonden op NPO 1.

Lees meer over: , ,