Als het aan Davy Klaassen ligt dan keert hij binnen korte tijd terug in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder is na een matig jaar bij Everton weer compleet opgeleefd bij Werder Bremen.

En dat is ook bondscoach Ronald Koeman niet ontgaan:”Davy is wel een discussiepunt geweest. We zijn ook gaan kijken bij wedstrijden van Werder. Ik wilde ten opzichte van de vorige interlandperiode niet te veel wijzigen. Hij is wel iemand waar we weer naar kijken en dat hebben we een hele tijd niet gedaan.”

Klaassen weet waar hij aan toe is bij Koeman: “Toen Koeman bondscoach werd, heeft hij me gebeld. Hij zei dat ik een optie zou zijn voor de Oranje-selectie zodra ik weer een tijd aan spelen zou toekomen. Dat vond ik netjes. Daarna hebben we elkaar niet meer gesproken. Dat hoeft ook niet, als daar geen aanleiding voor is”, zegt hij tegen VI.

Nu is dat echter wel het geval, want Klaassen presteert uitstekend in Duitsland: “De eerste stap heb ik genomen met mijn transfer en basisplaats bij Werder. De volgende stap moet naar Oranje leiden.”