Vlag van Nederland

Met zijn 31 jaar is Ryan Babel de oudste international van Oranje momenteel. Hij is lovend over het jonge talent dat de laatste tijd is doorgebroken in Oranje, maar merkt zelf dat hij met zijn ervaring ook belangrijk is voor het vernieuwde Nederlands elftal.

Babel vertelt aan de Telegraaf: “Je kunt met al mijn ervaring en de leerprocessen die ik doormaakte, stellen dat ik completer ben geworden als speler en als mens. Ook toen ik afgelopen jaren helemaal niet in beeld was bij Oranje, was ik altijd bezig om mezelf te verbeteren. Daar pluk ik nu eindelijk de vruchten van. Ik word beloond voor het harde werken.”

Babel is onder de indruk van talenten als Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong, Denzel Dumfries en Steven Bergwijn het goed doen. “Dit zijn jongens die voor hun leeftijd natuurlijk al enorm ver zijn. Ik vind het enorm knap dat ze zo jong al heel veel verantwoordelijkheid pakken. Er zit natuurlijk nog veel rek in deze spelers, dus ik denk dat het Nederlands elftal in de toekomst nog veel plezier aan ze gaat beleven.”

Lees meer over: , , , ,