Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen waren zaterdag met 2-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Sherida Spitse zorgde voor de 0-1 in de wedstrijd en speelde haar 156e interland; daarmee kroonde ze zich tot gedeeld recordinternational van Oranje.

“Die zat er heel snel in”, zei ze na afloop over haar treffer voor de camera van de NOS. “Dat is mooi, dan sta je gelijk met 1-0 voor. Maar, je hebt nog een hele wedstrijd te spelen.”

“We begonnen heel sterk, maar op een gegeven moment namen zij het een beetje over doordat wij slordig werden”, zag de middenveldster. “We hebben met 2-1 gewonnen en dat is goed, maar we kunnen er wel weer dingen uithalen die beter moeten. We zijn na een lange periode weer bij elkaar, het is weer een goed begin, een aantal speelsters kon de staf zien, dat is belangrijk. Het is fijn dat je wel met 2-1 wint.”

Spitse vindt het fijn dat Oranje oefende tegen een Afrikaans land, zeker omdat Kameroen een van de tegenstanders is in de groepsfase van het WK: “Het is wel goed om daar tegen te spelen, in plaats van bijvoorbeeld tegen een Europees land. Ik vind het een prima trip en het is heerlijk dat we wel hebben gewonnen.”

Lees meer over: