Vlag van Nederland

Frenkie de Jong verruilt Ajax aankomende zomer voor FC Barcelona. De transfer werd vandaag bevestigd. Arjen Robben heeft bij Radio538 reageert op de overstap van de middenvelder.

“Het enige wat ik bij dit soort keuzes belangrijk vind als je zo jong bent, is dat je min of meer de garantie hebt dat je gaat spelen”, vertelt de vandaag jarige Robben. “Dat je een belangrijke speler wordt bij een club en dat je niet op de bank belandt. Maar zoals hij op mij overkomt, is die jongen slim genoeg en wordt hij ook goed begeleid. Hij moet lekker blijven voetballen en zich blijven doorontwikkelen.”

FC Barcelona maakt sowieso 75 miljoen euro over naar Ajax: “Dit zijn gewoon de gekke bedragen die tegenwoordig in het voetbal rondgaan”, ziet Robben. “Bayern betaalde destijds 36 miljoen euro voor mij, geloof ik. Dat was toen reusachtig veel.”

Maar: “Je moet er niet te veel stil bij staan. Natuurlijk zorgt het voor een bepaalde druk, maar er is altijd druk, want die leg je jezelf op, je wil altijd presteren bij een nieuwe club. Aan dat bedrag kan die jongen ook niets doen”, besluit de oud-international.

Lees meer over: ,