Vlag van Nederland

Bondscoach Sarina Wiegman neemt 23 speelsters mee naar de Algarve Cup. De coach kan in Portugal weer beschikken over Stefanie van der Gragt en Daniëlle van de Donk. Anouk Dekker en Shanice van de Sanden ontbreken wegens blessureleed.

“Anouk Dekker en Shanice van de Sanden zijn allebei niet fit genoeg om aan te sluiten. Ze hebben allebei bovenbeenklachten”, laat Wiegman weten voor de camera van OnsOranje. “Stefanie van der Gragt is er voor het eerst in lange tijd weer bij. Ze is weer fit, heeft al gespeeld bij haar club. Daniëlle van de Donk keert ook weer terug.”

Ashleigh Weerden maakt haar debuut in de selectie van het ‘grote’ Oranje: “Ze doet het goed bij FC Twente, heeft alle jeugdteams doorlopen. Het is voor het eerst dat ze bij het nationale team mag aansluiten. Ze kan volgende week laten zien hoe zich dat verhoudt”, zegt de bondscoach.

“Ik hoop dat je een enthousiast team kan zien, dat goed voetbalt. Dat is waar we voor gaan volgende week, waarin ook veel speelsters aan het werk komen en we daar weer mee door kunnen richting april”, aldus Wiegman.

Oranje neemt het in Estádio Municipal da Bela Vista in Parchal op tegen achtereenvolgens Spanje (27 februari, 18.15 uur Nederlandse tijd) en Polen (4 maart, 18.30 uur Nederlandse tijd). De finalewedstrijden om plaats 1 tot en met 12 staan voor woensdag 6 maart gepland.

 

Lees meer over: , , , , ,