Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen verloren maandagavond op de Algarve Cup met 1-0 van Polen. Dat deed de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met tien speelsters, nadat Danique Kerkdijk in de 39e minuut een rode kaart kreeg.

Volgens de bondscoach veranderde dat het duel, zo zegt Wiegman voor de camera van Veronica: “Dan ga je een in andere formatie spelen en moet je wat ander voetbal spelen. In de tweede helft hebben we wel de gehele helft op hun helft gespeeld, maar het is anders. Het was zonde voor de wedstrijd dat die rode kaart viel.”

“Ik vond dat we een beetje nerveus begonnen, maar we gingen wel vrij snel voetballen”, is Wiegman van mening. “We kwamen dichtbij hun doel. Ashleigh Weerden kreeg toch een heel grote kans en een klein kansje, dat vond ik wel aardig.”

“We hebben ervoor gekozen om januari en deze periode te gebruiken om dingen uit te proberen. Tijdens de volgende periode komt het WK alweer dichterbij. We hebben nog even, want 11 juni is de belangrijkste datum”, verklaart de bondscoach haar wijzigingen in de opstellingen tegen Spanje en Polen.

Lees meer over: