Vlag van Nederland

Oranje is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een 4-0 zege, maar toch waren er ook twee smetjes op de overwinning. Denzel Dumfries en Kenny Tete vielen allebei met een blessure uit.

Bondscoach Ronald Koeman wil daardoor snel een rechtsback toevoegen aan zijn selectie. “Ik denk dan aan Daryl Janmaat of Hans Hateboer. Het wordt één van die twee”, gaf hij na afloop aan voor de camera van de NOS.

De coach was te spreken over Memphis Depay, die met twee goals en twee assist een enorm aandeel had in de overwinning. “Ik zeg het iedere keer: hij is een geweldige speler. Je kan dan misschien een mindere fase hebben bij je club, maar als je je vrij voelt en vertrouwen hebt, dan kun je veel. Memphis is een heel belangrijke pion voor ons, dat heeft hij in deze wedstrijd weer bewezen”, vindt Koeman.

Toch was hij niet helemaal tevreden: “We bleven niet gedisciplineerd spelen. Ik heb meer hakjes in die fase gezien dan in mijn hele eerste jaar bij Oranje. Kennelijk beheersen we dat aspect van het voetbal nog niet. Maar in de slotfase van de eerste helft en in de gehele tweede helft hebben we het gewoon weer goed gedaan”, besluit de bondscoach.

Lees meer over: , , , , , , ,