Vlag van Nederland

Oranje staat weer met beide voeten op de grond na een zure verliespartij tegen Duitsland. In eigen huis kwam Oranje terug van een 0-2 achterstand, maar ging de ploeg van Ronald Koeman er in extremis met 2-3 af. Dit zijn de rapportcijfers voor het Nederlands elftal.

Jasper Cillessen – 6,5

De doelman van Oranje moest drie doelpunten slikken, maar beperkte de score ook met enkele cruciale reddingen. Al met al een redelijke avond voor Cillessen.

Virgil van Dijk – 4

Zeker niet de beste wedstrijd van aanvoerder Virgil van Dijk, die zijn ploeg vooral in de eerste helft niet goed wist te organiseren en verdedigend af en toe stond te slapen.

Matthijs de Ligt – 4,5

Ook De Ligt was verdedigend matig en zag er met name bij de eerste treffer van Sané niet goed uit. Enkel omdat de mandekker in de tweede helft verantwoordelijk was voor de aansluitingstreffer, krijgt hij een half puntje meer dan Van Dijk.

Denzel Dumfries – 6

Zocht voortdurend de aanval en was gevaarlijk vanaf de rechterflank, maar daardoor ontstond achterin veel ruimte. Niet verstandig, gezien de kwaliteiten die Duitsland in de voorhoede bezit.

Daley Blind – 6

Net als tegen Wit-Rusland verbleekte de linksback van Oranje bij het aanvallende spel van Dumfries aan de rechterkant, maar verdedigend stond de back beter zijn mannetje.

Marten de Roon – 5,5

De Roon had in de eerste helft zichtbaar moeite met de beweeglijke positionering van de Duitsers, waardoor hij af en toe op de vreemdste plekken van het veld terechtkwam. Na rust kwam De Roon een stuk beter tot zijn recht in zijn rol als stofzuiger.

Georginio Wijnaldum – 7

Eigenlijk de enige man aan Oranje-zijde die de hele wedstrijd zijn niveau haalde, hoewel zich ook dat pas in de tweede helft écht manifesteerde.

Frenkie de Jong – 7

Was in de eerste helft de man op wie gelet werd door Duitsland, maar net als de rest van Oranje kon hij na rust een stuk beter inschuiven op het middenveld. Er was verder weinig aan te merken op de balvaste middenvelder.

Ryan Babel – 3

Wanneer je als aanvaller tot twee keer toe een 100% kans krijgt, moet daar minimaal één van in. Punt.

Quincy Promes – 5

Promes gaf weliswaar twee prima passes op Babel, maar verder lukte er opnieuw bijzonder weinig bij de buitenspeler.

Steven Bergwijn – 6

De Eredivisie-vorm van Bergwijn komt er niet echt uit bij Oranje, al was de vervanger van Babel gisteravond een stuk dreigender dan tegen Wit-Rusland.

Memphis Depay – 7

Speelde in de eerste helft verstoppertje, maar liet zijn kwaliteiten in de tweede helft zien door de bal vanuit een overvol strafschopgebied achter Neuer te prikken.

Lees meer over: ,