Vlag van Nederland

Stefan Hoogsteder wordt de coach van het Onder 23 team voor vrouwen. Hoogsteder is op dit moment trainer/coach van Hoofdklasser UDI’19 uit Uden en zal per 1 augustus aan de slag gaan bij de KNVB.

Tot die tijd neemt Jessica Torny, coach van Vrouwen onder 19, de honneurs waar bij het team dat in mei voor het eerst in actie komt tijdens het Nordic Open Tournament in Zweden.

Hoogsteder begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van FC Twente. Vanaf 2007 werd hij ook Hoofd jeugdopleidingen van de vrouwentak van de Voetbalacademie van de Tukkers. In 2006 en 2012 was hij actief als assistent-trainer bij FC Twente. Vervolgens ging Hoogsteder aan de slag als trainer bij onder meer VDZ Arnhem, DIO’30 en UDI’19.

“Ik ben erg blij met deze kans en heb ook erg veel zin om aan de slag te gaan bij Vrouwen onder 23”, reageert Hoogsteder via OnsOranje. “Bij een nieuw team iets structureels opbouwen is een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen dat we iets moois kunnen gaan neerzetten.”

“Het ontwikkelen van een Onder 23 team is volgens mij van groot belang. De stap tussen de OranjeLeeuwinnen en Onder 19, de Europese top en jeugdvoetbal, is gewoon erg groot. Een tussenstap met een Onder 23-team is voor veel speelsters essentieel en ik kijk er naar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren”, aldus de coach.

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, is blij met de aanstelling van Hoogsteder: “Hij is een jonge trainer die desondanks al heel veel ervaring heeft in de top van het vrouwenvoetbal. Bij FC Twente heeft hij laten zien dat hij weet hoe het is om te werken met de grootste vrouwelijke voetbaltalenten. Volgens ons is hij de ideale trainer om het nieuwe Vrouwen onder 23-team door te ontwikkelen. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de samenwerking met Stefan.”