Ronald Koeman staat volgens Spaanse media op het verlanglijstje van FC Barcelona, dat afscheid zou nemen van Ernesto Valverde. De bondscoach reageerde tijdens de persconferentie op dat gerucht.

“Volgens mij gaat het hier over het Nederlands elftal, dus daar laat ik het bij”, zei Koeman. Hij wilde dus niet ingaan op de geruchten, maar zei ook niet sowieso bij Oranje te blijven. “Dat zou heel makkelijk zijn, maar dat doe ik niet.”

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen noemt het opvallend dat Koeman de speculaties niet de kop indrukte. “Raar is dat hij het tijdens de persconferentie niet ontkende. Hij haalde niet de speculatie uit de lucht. Er werd hem echt specifiek gevraagd of hij komend seizoen bondscoach van het Nederlands elftal is. Daarmee voedt hij de geruchten”, zo zegt de journalist in De Telegraaf.

Mocht Koeman de mogelijkheid krijgen om naar Barcelona te vertrekken, dan weet Driessen ‘100%’ zeker dat de bondscoach gaat. “Dan zegt hij ja. Vanaf het het begin heeft hij altijd gezegd dat hij ooit bij Barcelona wil werken. Het Nederlands elftal stond volgens mij op twee, maar Barcelona op een. Als Barcelona komt, gaat hij alles in het werk stellen om naar Barcelona te kunnen”, aldus Driessen.