Het Nederlands elftal bereidt zich momenteel voor op de finaleronde van de Nations League. Maar waar strijden de mannen van bondscoach Ronald Koeman nou precies voor? We leggen het uit!

Op donderdag 6 juni neemt Oranje het op tegen Engeland in de halve finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Portugal en Zwitserland en die wedstrijd wordt een dag eerder gespeeld. De twee winnaars staan op 9 juni in de finale. De twee verliezers strijden op diezelfde 9 juni om plek 3 en 4.

Maar wat hangt er vast aan de winst van de Nations League? In ieder geval geen rechtstreekse plaatsing voor het EK van 2020. Ook de winnaar van de Nations League zal in de reguliere EK-kwalificatie moeten strijden om een EK-ticket. Oranje zit daarin in poule C, met verder Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.

Als het Oranje niet lukt om zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen, krijgt het wel sowieso in maart 2020 via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen. Hier strijden de vier beste landen uit Divisie A die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK om één ticket. Dit omdat het Nederlands elftal de ‘Final Four’ van de Nations League heeft bereikt.

Het Nederlands elftal kan dus een trofee, een geldbedrag (7,5 miljoen euro) en eer verdienen met winst van de Nations League.