Vanavond strijdt het Nederlands elftal om een plaats in de finale van de Nations League. Engeland is in het Estádio D. Afonso Henriques in Portugal de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:45 uur.

In totaal stonden beide landen al 31 keer eerder tegenover elkaar. Van die ontmoetingen wist Oranje er acht te winnen. Dertien keer ging de winst naar de Engelsen en tien keer werd er gelijkgespeeld.

Het meest recente duel tussen Nederland en Engeland dateert uit maart 2018. Dat was het eerste duel onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Daarnaast maakten Hans Hateboer en Wout Weghorst hun debuut voor Oranje. De wedstrijd werd overigens nipt verloren door een doelpunt van Jesse Lingard.

De vorm van de Engelsen is beter dan die van Oranje. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Nederland verloor de laatst gespeelde interland, in maart, van Duitsland: 2-3. Daarvoor werd er vijf keer op rij niet verloren.

Weet de ploeg van Koeman vanavond voor de negende keer Engeland te verslaan? Dan staat het zondag in de finale van de Nations League, waarin Portugal de tegenstander is.

Wat hangt er eigenlijk vast aan de winst van de Nations League? Dat lees je hier.