Virgil van Dijk beleefde een topseizoen met Liverpool, maar viel ondanks zijn prestaties bij The Reds niet in de smaak bij de Engelse fans die donderdagavond aanwezig waren bij de halve finale van de Nations League tussen Oranje en Engeland.

De verdediger werd vaak uitgefloten door de aanwezige toeschouwers. “Virgil van Dijk, speler van het jaar in Engeland, heersende speler bij Liverpool, kampioen van Europa, rolmodel, bewonderenswaardig persoon op en buiten het veld, ondersteuner van het Rode Kruis, betaalde een kerstfeest op Anfield voor 120 kinderen die aan kanker lijden, wordt nu uitgejoeld door Engelse fans”, schreef Henry Winter, journalist van The Times, op Twitter.

Hij ontving veel reacties en ook Gary Lineker reageerde op het uitfluiten. De oud-voetballer had maar één woord over voor de toeschouwers die Van Dijk uitfloten: “Beschamend.”

Bij FOX Sports liet Van Dijk weten dat het uitfluiten hem niet veel doet. “Iedereen mag zijn mening uiten en ‘boe’en’ wat hij wil. Daar kun je niets tegen doen”, aldus de captain.