De reservedoelmannen van Oranje vallen positief op in de Engelse Premier League. Tim Krul, derde keus van Bert van Marwijk, is op dit moment de minst gepasseerde doelman in de competitie en bezet met zijn club Newcastle United een derde plaats op de ranglijst. “De interlands afgelopen zomer tegen Brazilië en Uruguay hebben mij het juiste zetje in de rug gegeven,” aldus Krul tegenover het AD. “Ik ben ontzettend blij dat ik er nu tegen Zwitserland en Duitsland weer bij ben”.

Ook Michel Vorm, na Maarten Stekelenburg eerste keus, maakt indruk sinds hij deze zomer van FC Utrecht naar promovendus Swansea City verkaste. Vorm hield afgelopen weekend tegen topclub Liverpool het doel schoon na grote kansen van Luis Suarez en Glen Johnsson; de wedstrijd eindigde in een verrassende 0-0. Zelf bleef Vorm bescheiden na zijn optreden. “Mijn broer stuurde me een sms na de wedstrijd,” aldus Vorm. “Hij had de wedstrijd niet gezien, maar had ervan gehoord en zei dat we een punt hadden gewonnen omdat ik zo goed keepte. Maar ik antwoordde dat dat niet juist was. We speelden als ploeg goed. Ik denk dat iedereen goed was.”

Maarten Stekelenburg, die de twee goalies bij Oranje op de bank houdt, blijft nog iets achter wat succes betreft. Hoewel de oud-keeper van Ajax voortdurend in verband werd gebracht met Engelse clubs als Arsenal en Manchester United, koos hij deze zomer voor het Italiaanse AS Roma. Stekelenburg liep bij een van zijn eerste wedstrijden voor de Romeinse club direct een hersenschudding op en kon pas een paar weken geleden weer meedoen. Er werd dit weekend wel met 2-0 gewonnen van Novarra, hetgeen AS Roma deed stijgen naar een zevende plaats in de serie A.