Vlag van Nederland

Vivianne Miedema hielp de OranjeLeeuwinnen zaterdag met twee goals aan een 3-1 zege op Kameroen. Die twee doelpunten betekenden ook dat de spits de nieuwe topscorer aller tijden is van het Nederlands elftal.

“Vandaag is winst belangrijk, we zijn door naar volgende ronde. Ik ben blij dat we winnen, maar het is nog steeds niet goed genoeg”, zei Miedema na afloop voor de camera van de NOS. “Kameroen is een stugge en fysieke ploeg, ben benieuwd hoe we hieruit komen.”

De spits vindt dat Oranje met zes punten uit twee wedstrijden blij mag zijn. De Leeuwinnen kwamen vlak voor rust op voorsprong door Miedema, maar twee minuten later stond het alweer 1-1. “Daarna moesten we het weer oppakken en dat duurde even. Fijn dat direct na rust de 2-1 valt.”

“Misschien valt nu de spanning eraf”, doelt de aanvalster op het feit dat Oranje zeker is bij van een plek in de achtste finales. “Nu moeten we door. We willen heel graag eerste worden in de groep”, zegt de topscorer, die goed in haar vel zit: “Ik voel me goed. Ik ben blij dat ik dat aan het team kan geven. Iedereen had het over het record. Je weet dat ‘ie gaat komen, want ik ben nog zo jong. Ik ben blij dat het vandaag is.”

Lees meer over: