Vlag van Nederland

De Oranje Leeuwinnen kunnen vanavond een historische prestatie neerzetten door de kwartfinale van het WK te behalen. Dat lukte het Nederlandse vrouwenelftal nooit, want vier jaar geleden was uitgerekend Japan te sterk in de achtste finale. Hier is alles dat je moet weten over de achtste finale Nederland – Japan.

4. Nederland en Japan trappen om 21:00 af in Rennes

Het Oranje-legioen zal vanavond een stuk kleiner zijn, want de Oranje Leeuwinnen spelen minder dicht bij Nederland dan in de voorgaande wedstrijden. Er wordt om 21:00 afgetrapt in Rennes, dat op 8,5 uur van Amsterdam ligt. Naar schatting zijn er zo’n 2.000 Nederlandse fans aanwezig. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO1.

3. Nederland is (licht) favoriet tegen Japan

Hoewel de Leeuwinnen vier jaar geleden vrij kansloos ten onder gingen tegen Japan, zijn de kansen nu gekeerd. Japan is een ploeg in opbouw en de sterren die op het vorige WK de finale haalden hebben afgezwaaid. Toch weet Nederland maar al te goed dat de Japanners nog altijd een levensgevaarlijke ploeg hebben. Daniëlle van de Donk vergeleek het Aziatische team in aanloop naar de wedstrijd zelfs met FC Barcelona.

2. Van der Gragt keert terug in de basis

Stefanie van der Gragt tegen Nieuw-Zeeland

© Pro Shots

Anouk Dekker verving haar heel behoorlijk – wat heet, ze scoorde tegen Canada. Toch moet de doelpuntenmaker wijken voor de herstelde Stefanie van der Gragt. Merel van Dongen mag wel blijven staan in de achtste finale, ten koste van Kika van Es.

1. De winnaar speelt de kwartfinale tegen Italië

Japan of Nederland zal in de kwartfinale aantreden tegen Italië. Dat de Italiaanse ploeg zich ten koste van China plaatste, mag best een verrassing genoemd worden. Zij behaalden de kwartfinale slechts één keer: in 1991.

 

 

 

Lees meer over: ,