De Oranje Leeuwinnen trappen vandaag om 21:00 voor de halve finale van het WK 2019 tegen Zweden. Oranje haalde de halve eindstrijd door een mooie overwinning op Italië. De Italianen maakten het de Leeuwinnen in de eerste helft lastig, maar na rust brachten kopgoals van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt Nederland naar de halve finale én de Olympische Spelen.

Wedstrijdinformatie Oranje Leeuwinnen – Zweden

Tegenstander
Zweden (9e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Halve finale
Periode
Halve finales WK 2019
Wedstrijddatum
3 juli 2019
Aanvang wedstrijd
21:00 uur
Uitzending
NPO1 om 20:40 uur

De Oranje Leeuwinnen stonden nooit eerder in de de halve finale van een WK. Zweden is meer door de wol geverfd, want de Scandinaviërs haalden in 1991 en 2011 de halve finale en verloren in 2003 de finale van de Verenigde Staten. De Leeuwinnen treffen in Zweden een geduchte tegenstander. Het land bezet de 9e plek op de FIFA Ranking en versloegen favoriet Duitsland in de halve finale.

De halve finale is Nederland - Zweden

© Pro Shots

Onze Leeuwinnen staan op een achtste plek op de FIFA-ranglijst en wonnen twee jaar geleden natuurlijk het EK in eigen land. Aangezien de ploegen elkaar in kwaliteit weinig ontlopen, is het moeilijk om een favoriet uit te roepen in de halve finale Nederland – Zweden. Nederland begon slecht aan het toernooi, maar ontpopt zich meer en meer als een toernooiploeg. Zweden wist in de knockout-fase echter sterke landen als Canada en Duitsland aan de zegekar te binden.

Het belooft daarom een spannende halve finale te worden, die voor het Oranje-legioen een stuk moeilijker te bereizen is. De wedstrijd wordt namelijk gespeeld in Zuid-Frankrijk, in Lyon. Tot overmaat van ramp is een Oranje-parade verboden en wordt er ook geen fanzone opgezet. Oranje-fans zullen dus hun eigen feestje moeten bouwen voor de halve finale Nederland – Zweden, die om 21:00 op het programma staat in het Stade de Lyon.