Het is echt waar, de Oranje Leeuwinnen staan vandaag om 17:00 in de finale van het WK tegenover de Verenigde Staten! Oranje bereikte de finale na een zwaarbevochten overwinning op Zweden. Nederland had het de hele wedstrijd lastig tegen de Zweedse ploeg, die eigenlijk meer aanspraak maakte op de zege. Toch was het Jackie Groenen die de Leeuwinnen in het eerste kwartier van de verlenging naar de WK-finale schoot. In die finale wacht dus de USA.

Wedstrijdinformatie Oranje Leeuwinnen – Verenigde Staten

Tegenstander
Verenigde Staten (1e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Finale
Periode
Finale WK 2019
Wedstrijddatum
7 juli 2019
Aanvang wedstrijd
17:00 uur
Uitzending
NPO1 om 16:00 uur

De ploegen van Nederland en de Verenigde Staten zijn twee uitersten. De Oranje Leeuwinnen doen pas voor de tweede keer mee aan het WK en stonden nooit in de finale. De USA is al jaren een grootmacht en won drie keer het WK en viermaal Olympisch goud. Geen wonder dat de Amerikanen op de eerste plek van de FIFA Ranking staan. Waar dat bij eerdere wedstrijden misschien niet het geval was, zijn de Leeuwinnen in de WK-finale dus zeker de underdog.

Leeuwinnen spelen tegen de Verenigde Staten

© Pro Shots

Toch zijn onze Leeuwinnen zeker niet kansloos, want ze wonnen twee jaar geleden immers het EK in eigen land. Het zal voor Sarina Wiegman in ieder geval een hels karwei worden om haar tactiek af te stemmen op de Verenigde Staten, die qua spel door de wol geverfd zijn. Het land is niet voor niets al 11 wedstrijden op rij ongeslagen.

Wat de uitslag ook mag worden, het belooft in ieder geval een onvergetelijke en historische finale te worden. Nederland en de Verenigde Staten stonden acht keer tegenover elkaar. Zes keer won de USA, twee keer ging de overwinning naar de Leeuwinnen. De laatste ontmoeting tussen beide landen was in 2016 in Atlanta – ook toen won de Verenigde Staten (3-1).