Na een lange zomerstop met de daarbij horende transferperiode is het tijd om te kijken naar de staat van de selectie van het Nederlands elftal. Wat gebeurde er de afgelopen zomer met de spelers van bondscoach Ronald Koeman en wat is de invloed op het Nederlands elftal van deze transferperikelen? We beginnen met de achterste linie van Oranje: de keepers.

Bondscoach Ronald Koeman maakt sinds zijn aantreden anderhalf jaar geleden gebruik van vijf doelmannen in Oranje; Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Marco Bizot, Kenneth Vermeer en Sergio Padt. De absolute nummer één van onze bondscoach is echter Jasper Cillessen.

En laat dat nou net de enige keeper zijn die deze zomer een transfer maakte. Cillessen was de plek op de bank bij FC Barcelona zat en zocht zijn heil ergens anders. Hij kwam terecht in Valencia, dat 30 miljoen euro voor hem betaalde. Een goede stap voor zowel Cillessen zelf als voor het Nederlands elftal, want de keeper zal nu wekelijks spelen. Dat zal Koeman absoluut verheugen.

De overige doelmannen bleven de afgelopen zomer op hun post. Van een transfer was eigenlijk alleen bij Jeroen Zoet eventueel sprake, maar ook hij besloot om in Eindhoven te blijven.

Conclusie; bondscoach Ronald Koeman heeft weinig te klagen wat betreft zijn doelmannen. Nummer één Jasper Cillessen maakte een mooie stap en keept wekelijks op topniveau en met Jeroen Zoet heeft Koeman een prima back-up. Als derde doelman maakt het voorlopig eigenlijk weinig uit wie opgeroepen wordt. Hopelijk voor Koeman komt er binnenkort een groot talent door, die op termijn Cillessen op kan volgen.