Vanavond om 20.45 uur staat in Hamburg het EK-kwalificatieduel Duitsland – Nederland op het programma. De vermoedelijke opstelling van Oranje zal niet veel verschillen van de opstellingen van onze bondscoach tijdens de laatste interlands.

In het doel kiest Koeman voor zijn onbetwiste nummer 1, Jasper Cillessen. Nu hij ook nog eens wekelijks keept bij zijn nieuwe club Valencia zal Koeman alleen maar zekerder van zijn zaak zijn.

Achterin staan van rechts naar links Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. Koeman heeft weinig reden tot wisselen in zijn achterhoede en zal dit dan ook alleen doen bij blessures of ernstig vormverlies. Dat De Ligt een moeizame start kende bij Juventus baart Koeman nog niet direct tot zorgen.

Op het middenveld is door het wegvallen van Donny vd Beek een keuze minder te maken. Het ligt dan ook voor de hand dat onze bondscoach kiest voor Frenkie de Jong, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum tegen Duitsland. Het opstellen van de Roon zorgt voor wat extra defensieve zekerheid tegen de sterkte Duitsers.

In de voorste linie zullen sowieso Memphis Depay en Ryan Babel staan. Wie de positie van de geblesseerde Steven Bergwijn mag invullen is nog de vraag, maar wij denken dat het de ervaren Quincy Promes zal worden.

De vermoedelijke opstelling voor Duitsland – Nederland:
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Blind; De Jong, De Roon en Wijnaldum; Promes, Depay en Babel