Vlag van Nederland
6 september 2019
Logo Voetbalbond

Duitsland - Nederland

20:45 uur Volksparkstadion, Hamburg

Logo Voetbalbond

Wedstrijdinformatie

Tegenstander
Duitsland (13e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2020
Wedstrijddatum
6 september 2019
Aanvang wedstrijd
20:45 uur
Stadion, plaats
Volksparkstadion, Hamburg
Uitzending
NPO om 20:20 uur

De derde wedstrijd voor Oranje in aanloop naar het EK 2020 is Duitsland – Nederland. Het Nederlands elftal richt zich na een onderbreking door de Nations League-finales vol op kwalificatie voor het EK, waar in de maanden september, oktober en november genoeg punten verzameld moeten worden om minimaal tweede te worden in de poule. Er wordt op 6 september om 20:45 afgetrapt in Hamburg voor de altijd beladen kwalificatiewedstrijd Duitsland – Nederland.


Wijnaldum tijdens Nederland - Duitsland

© Pro Shots

Door diezelfde Nations League zit de druk meteen op de ketel. Aangezien groepsgenoten Duitsland en Noord-Ierland in juni een wedstrijd meer hebben gespeeld, heeft Nederland een grote achterstand op de nummer één en twee. Noor-Ierland won namelijk al haar wedstrijden tot nu toe, maar stuit nog wel twee keer op zowel Duitsland als Nederland. Daarin mogen de Noord-Iereneigenlijk geen punten meer pakken, en anders zal Oranje zich moeten richten op de play-offs. Die luxe ontsnappingsroute heeft het Nederlands elftal omdat er goed gepresteerd werd in de Nations League. Er zal dan wel een land getroffen worden die hoger op de ranking staat dan Noord-Ierland.

De vorige kwalificatiewedstrijd Nederland – Duitsland

Daarom is het belangrijk dat er tegen Duitsland een resultaat gehaald wordt, maar gemakkelijk zal dat niet worden. Hoewel Nederland in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland terugkwam van een 2-0 achterstand, ging die wedstrijd in extremis met 3-2 verloren. Duitsland lijkt zich na een dramatische periode weer aardig te hebben opgericht en wil zich ten koste van alles plaatsen voor het EK.

Na het duel met Nederland won Duitsland met 0-2 van Wit-Rusland en behaalde het een monsterscore (8-0) tegen Estland. De Duitsers sloten het afgelopen seizoen dus geweldig af. We zullen zien of ze ook dit seizoen het hoge niveau kunnen halen en Oranje opnieuw zullen verslaan.

De selectie van Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft de afgelopen 1,5 jaar dat hij leidsman bij Oranje is geprobeerd zoveel mogelijk te bouwen aan een vaste selectie. Toch is ook de vorm van de dag erg belangrijk voor onze bondscoach, die echter wel steeds vaker kiest voor een vaste basiself. Het komende halfjaar zal Koeman willen gebruiken om echt te werken aan een vaste samenstelling.

De zomerperiode heeft voor de nodige transfers gezorgd bij de selectiespelers van Oranje. Ajacieden Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong maakten grote transfers naar respectievelijk Juventus en Barcelona en Quincy Promes bewandelde juist de weg van Sevilla naar Amsterdam. Luuk de Jong verkaste vanuit Eindhoven juist weer richting Sevilla en Ryan Babel maakte de pikante overstap van Besiktas naar aartsrivaal Galatasaray.

Het is voor bondscoach Ronald Koeman te hopen dat zijn spelers snel weer een basisplaats veroveren bij hun nieuwe club, zodat wij zowel tijdens de kwalificatie als straks richting het EK goed in vorm zullen zijn. Aanvoerder Virgil van Dijk en middenvelder Georginio Wijnaldum zijn bij hun club Liverpool gebleven en wisten daarmee zowel de Champions League als de Europese supercup te winnen. Zij zullen dus vol vertrouwen naar Zeist komen begin september voor de kwalificatiewedstrijd Duitsland – Nederland en daarna Estland – Nederland.

Statistieken

Laatste wedstrijd
24 maart 2019: Nederland Duitsland 2 - 3
Gewonnen
11x
Verloren
16x
Gelijkspel
16x

Nieuws over Duitsland - Nederland