Vlag van Nederland

De afgelopen weken waren niet bepaald de lekkerste weken voor Matthijs de Ligt. Hij kwam in een nieuwe omgeving bij Juventus en bij de eerste echte test in de basis zakte hij toch een beetje door het ijs. Geen reden voor paniek, zo zei hij zelf al, en daar is zijn verdedigingsmaatje bij Oranje, Virgil van Dijk, het helemaal mee eens.

De aanvoerder van Oranje merkte weinig stress op bij zijn kompaan in het centrum van de verdediging van Oranje: “Ik heb hem gewoon normaal binnen zien komen, niks aan de hand”, zei Van Dijk tijdens de persconferentie. “Hij is daar heel rustig onder. We hoeven niet veel tegen elkaar te zeggen. Daarna was de focus volledig op wat ons te wachten staat als koppel.”

Van Dijk kijkt terug op het laatste duel tegen Duitsland (2-3 verlies in Amsterdam) en wil daar vooral lering uit trekken:”We moeten goed praten en goed communiceren met elkaar. Je wilt niet hebben dat ik of Matthijs alleen in grote ruimtes komen, of met veel ruimte in onze rug moeten spelen.”

Hij vervolgt: “Dat hebben we goed geanalyseerd. Het stond toen in de eerste helft niet goed bij ons. De conclusie was heel duidelijk. We weten wat beter moet en dat gaan we morgen zeker proberen.”

Lees meer over: ,