Vlag van Nederland

Sinds de komst van Ronald Koeman speelt hij beter dan ooit in Oranje. Memphis Depay is gegroeid in zijn rol in de spits van het Nederlands elftal.”Ik ben belangrijker geworden voor de ploeg.” Zijn acht doelpunten en acht assists onder Ronald Koeman bewijzen dat ook.

Oranje is ook meer een team dan voorheen: “Maar we zijn nu ook een echt team. Alle debutanten worden met open armen ontvangen. Kijk maar weer afgelopen week naar Donyell Malen. Hij wordt direct opgenomen in onze groep en maakt het vervolgens waar op het veld. Daar verdient hij ons respect. Je wordt nu wat makkelijker opgenomen als debutant. Dat komt ook omdat er in het huidige Oranje geen grote leeftijdverschillen meer zijn. Het heeft met leeftijd en onze karakters te maken. We zitten op een nieuwe golf waar we niet meer vanaf willen.”

Spelers groeien dan ook naar elkaar toe, mede door de goede resultaten: “Het gaat vaker over voetbal en het speelt natuurlijk ook mee dat de resultaten weer goed zijn. We hebben een hele goede spirit in onze ploeg, met heel veel energie ook. We raken ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Naar sommige ploeggenoten hoef ik maar te kijken en ik weet wat er gaat gebeuren.”

Lees meer over: