Vlag van Nederland

Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn alledrie opgenomen in het FIFA sterrenelftal van afgelopen jaar. De verdedigers en de middenvelder van Oranje kregen dit te horen tijdens het FIFA-gala dat vanavond in Milaan gehouden wordt. Een ongekende luxe voor het Nederlands voetbal.

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben hun verkiezing te danken aan een geweldig seizoen met hun club Ajax. Met de Amsterdammers wonnen zij de dubbel en haalden ze de halve finale van de Champions League. De Jong kende afgelopen jaar ook zijn grote doorbraak bij Oranje, waarmee hij de Nations League finale bereikte en uiteindelijk verloor van Portugal. De Ligt was samen met Van Dijk de rots in de branding bij Oranje.

Het leverde beide spelers een transfer op naar een Europese topclub. De Ligt tekende uiteindelijk bij Juventus en De Jong is tegenwoordig in het shirt van Barcelona.

Virgil van Dijk won met zijn club de Champions League en als rots in de branding van Oranje was hij zeer belangrijk als aanvoerder en natuurlijke leider van het elftal.

Lees meer over: , ,