Vlag van Nederland

Het gaat Daley Blind voorlopig voor de wind. Hij speelt erg goed bij zijn club Ajax en is een vaste schakel in het basisteam van bondscoach Ronald Koeman. Hij speelt weliswaar linksback, niet zijn favoriete positie, maar heeft het uitstekend naar zijn zin bij Oranje.

Blind vertelt: “Soms zit je in een fase in je carrière dat je jezelf heel goed voelt. Dat is nu het geval. Ik zit lekker in mijn vel. Ik voel het vertrouwen bij de club, van medespelers en de trainer. Dat geldt ook bij Oranje zo. Het is nu zaak voor mij om dit vast te houden.”

Komend weekend staat het duel met Noord-Ierland op het programma. Blind weet dat Oranje scherpte moet tonen: “Wij moeten op ons best zijn om tot een goed resultaat te komen. De stand spreekt voor zich. Als een finale moeten we er naartoe leven. Het is een hele belangrijke wedstrijd. We moeten onszelf goed voorbereiden. Zij zullen erop klappen.”

Bij een zege op Noord-Ierland zet Oranje een hele grote stap richting het EK: “Het is niet zo dat we nu al met een eindtoernooi bezig zijn. Ik kijk ook echt van wedstrijd naar wedstrijd. Bovendien zijn we niet in de positie om nu te gaan zweven. We moeten nederig zijn en elke wedstrijd alles geven.”

Lees meer over: