Het ging niet vanzelf, maar uiteindelijk pakte Oranje alsnog drie punten in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. Een kwartier voor tijd kwam Oranje nog op een 0-1 achterstand, maar toen het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd klonk stond er 3-1 op het scorebord.

Donny van de Beek moest toezien hoe Oranje lange tijd worstelde en kwam pas laat het veld in. Samen met Malen moest hij voor aanvallende impulsen zorgen: “Als je er in komt, moet je het elftal wat extra’s brengen. Dat ging wel prima. We hebben het goed ingevuld. In de eerste helft ging de bal niet snel genoeg rond. We moeten dat goed terugkijken en analyseren. Uiteindelijk boeken we wel een hele belangrijke overwinning. We hebben veerkracht getoond.”

Uiteraard baalde Vd Beek dat hij niet in de basis mocht starten, maar begreep de keuze van Koeman:”Iedereen wil voetballen. De anderen hebben het de vorige wedstrijden goed gedaan. De resultaten waren prima. Er was niet echt aanleiding om te wisselen. Je moet je stinkende best doen om te laten zien dat je moet spelen.”

Of hij tegen Wit-Rusland wel vanaf het begin zal spelen weet hij niet: “De bondscoach bepaalt wie er speelt.”