Vlag van Nederland

Het zijn drukke tijden voor middenvelder Frenkie de Jong. Hij heeft een overvolle wedstrijdkalender bij zowel zijn club Barcelona als bij Oranje. Dat maakt het best zwaar, zo geeft De Jong toe.

“Fris genoeg. Ik voel me gewoon goed. Ik heb me ooit weleens beter gevoeld. Het is niet dat ik me slecht voel. Of veel minder dan normaal. Maar ik ben niet op mijn allerfrist zeg maar.. In deze tijd van het jaar zijn er over het algemeen veel wedstrijden. Dat is veel reizen. Ik denk dat dat het is.”

De selectie keek terug op de wedstrijd tegen Noord-Ierland: “We hebben wel over het tempo tegen Noord-Ierland gesproken. Natuurlijk heb je in de wedstrijd door dat je minder kansen creëert dan normaal en dat er minder gevaarlijke situaties voor het doel zijn. Noord-Ierland deed het ook goed. Maar ik, en wij als team, kunnen normaal gesproken meer brengen.”

Hij vervolgt: “Vorig seizoen is dat ook al wel een aantal keren gebeurd. In principe maakt het me niet heel veel uit, want dan komt er ruimte voor anderen. Ik denk dat ik daar zelf ook wel iets meer in kan doen. Ik zie het ook niet echt als probleem.”

De Jong hoopt zich snel te plaatsen voor het EK: “Plaatsing zou heel bijzonder zijn voor ons. Ik denk dat we als groep ook laten zien dat we dat graag willen. Hopelijk kunnen we het als groep goed afsluiten en ons kwalificeren voor het EK.”

Lees meer over: