Vlag van Nederland

Het ging uiteindelijk goed, maar Georginio Wijnaldum waarschuwt Oranje alvast voor als het EK straks echt gehaald is: “We waren niet echt vast in ons positiespel en verloren makkelijk de bal, de restverdediging stond niet altijd even goed. In de tweede helft dachten we er misschien te makkelijk over. Dat was gemakzucht, zeker. Daarom zijn we nu ook kritisch. Op het EK spelen we straks tegen de beste teams van Europa, dan kan dit fataal zijn.”

Wijnaldum zorgde in de eerste helft hoogstpersoonlijk voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Vooral de 0-2 was van grote schoonheid. “Die tweede was er wel eentje waar ik van kan genieten. Normaal gesproken schiet Memphis Depay ze zo binnen. Je weet dat deze ballen een zwabber kunnen maken. Ik probeerde het gewoon. Ik denk dat ik één keer een mooier doelpunt heb gemaakt, met Feyenoord tegen Heracles.

Onder andere het veld hielp echter niet mee om er een topduel van te maken: “Het was een moeilijke avond. Het was moeilijk spelen op zo’n veld, je zag dat veel jongens uitgleden. We kunnen beter, dat hebben we in de afgelopen wedstrijden laten zien.”

Dat het EK nu zo dichtbij is vindt Wijnaldum natuurlijk ook geweldig: “Dat is heel lekker. Ik kan me, voor deze periode, maar één keer eerder herinneren dat Nederland een toernooi miste. Je wordt er wel mee geconfronteerd omdat we allemaal bij clubs spelen waar jongens wel naar het EK of WK gaan. Als je op vakantie gaat, zie je die wedstrijden ook. Dat is heel pijnlijk. Elke speler wil zich meten op de grootste toernooien die er zijn.”

Lees meer over: