Vlag van Nederland

Ajax-rechtsback Sergiño Dest heeft zijn keuze gemaakt, hij wordt international van de VS. De verdediger maakte dat vandaag bekend. De 18-jarige Dest heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en heeft dus twee paspoorten.

De afgelopen tijd voerde hij gesprekken met zowel Ronald Koeman als de bondscoach van de Verenigde Staten: “Het was geen makkelijke keuze en ik heb er lang over nagedacht”, zei Dest tegen Ajax TV. “Maar voor mijn gevoel is dit de juiste keuze.”

“Ik heb daar mijn hele jeugd gespeeld, ze hebben me goed opgepakt”, lichtte Dest toe. “Natuurlijk speel je bij Nederland met de beste spelers van de wereld. Dat is ook heel mooi. Maar uiteindelijk heeft mijn gevoel de grootste rol gespeeld.”

Koeman zag wel potentie in Dest als Oranje-speler, maar respecteert de beslissing van de jonge verdediger: “Sergiño heeft mij vanochtend gebeld en uitgelegd waarom hij voor Amerika kiest”, aldus Koeman. “Dat is een moeilijke keuze die hij alleen zelf kan maken en ik respecteer zijn beslissing.”

Lees meer over: ,