Vlag van Nederland

Ondanks de nederlaag tegen Mexico en het gelijke spel tegen Bosnië Herzegovina heeft bondscoach Frank de Boer vertrouwen in een goed resultaat in en tegen Italië.

In het thuisduel tegen Italië vorige maand had Oranje het echter erg lastig: “In de thuiswedstrijd zijn we helemaal niet aan voetballen toegekomen. We waren alleen maar achter de bal aan aan het rennen. Als Frenkie de Jong wordt geschaduwd moet hij in andere ruimtes gaan lopen en moeten andere jongens aan de bal komen. Het is duidelijk dat het morgen beter moet dan in de thuiswedstrijd.”

De tijd dat Oranje zijn duels makkelijk wint is volgens de Boer voorbij: “De baan als bondscoach geeft altijd druk. We denken altijd dat Nederland zomaar over elk land heen loopt, maar dat is niet meer zo. Er zijn steeds minder kleine landjes, dat heeft Bosnië wel bewezen. Tegen ons, maar ook tegen Italië.”

‘Net dat beetje meer geluk’

De Boer wil ook benadrukken dat het afgelopen zondag ook niet bepaald meezat, terwijl dat onder Ronald Koeman wel zo nu en dan het geval was.

“Ik heb het vertrouwen van de spelersgroep, ze stralen heel veel plezier uit. Maar we weten ook dat het tegen Mexico en Bosnië beter had gemoeten. Ik denk dat Ronald Koeman ook van dit soort wedstrijden heeft gehad”, aldus de Boer.

“Maar misschien heeft hij net dat beetje meer geluk gehad dat die goal aan het einde van de wedstrijd wél viel. Ik kan me best veel wedstrijden herinneren dat het op het nippertje en niet altijd florissant was, maar Oranje uiteindelijk wel won. Ik heb net de pech dat we dat, tegen Bosnië met name, niet deden.”

Lees meer over: ,