Vlag van Nederland

Als het aan Memphis Depay ligt zit Luuk de Jong binnenkort weer op de bank bij Oranje. Niet omdat hij zijn medespeler niet moet, maar omdat hij liever zelf in de spits staat, en Luuk de Jong nou eenmaal nergens anders zou kunnen spelen.

Afgelopen woensdag tegen Spanje stond Memphis als linksbuiten opgesteld. Niet de plek waar hij het liefst speelt, zo zegt hij tegen Jeroen Stekelenburg van de NOS:  “Ik speel liever in de spits, dat is mijn voorkeur. Maar op linksbuiten kom ik ook goed uit de voeten.”

“Ik heb daar weleens gespeeld in het verleden, woensdag ook. Ik weet wat ik daar kan. En ik weet wat ik in de spits kan. Linksbuiten kan ik ook spelen. Daar ben ik ook gevaarlijk. Het is niet zo dat ik daar minder gemotiveerd ben.”

Op zoek naar eerste zege onder Frank de Boer

Oranje slaagde er de afgelopen vier duels niet in om te winnen, waardoor trainer Frank de Boer nog op zijn eerste overwinning wacht. “Ik denk dat je een heel scherp Oranje kan verwachten. Een Oranje dat op zoek is naar resultaat. We moeten twee wedstrijden winnen. We moeten het laten zien”, zegt Depay.

Depay heeft zelf inmiddels ook al een jaar niet meer gescoord in Oranje: “Natuurlijk wil je scoren. Belangrijk zijn voor het team. Ook met assists. Ik ben er zeker naar op zoek. Bij mijn club lukt dat al wel, maar in Oranje nog niet. Maar dat gaat zeker gebeuren, daar ben ik van overtuigd.”

Oranje speelt morgenavond om 18.00 uur tegen Bosnië en Herzegovina in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over: ,