Het lijkt er steeds meer op dat Louis van Gaal de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De Nederlandse voetbalbond KNVB en Van Gaal naderen volgens bronnen binnen de KNVB een akkoord.

Van Gaal moet de opvolger worden van Frank de Boer, die na het teleurstellend verlopen EK vorige maand opstapte als bondscoach van Oranje. Het zou de eerste trainersklus worden van Van Gaal sinds zijn ontslag bij Manchester United in mei 2016.

Van Gaal was eerder bondscoach van 2000 tot 2001 en van 2012 t/m 2014. In 2014 werd hij met Oranje derde op het WK in Brazilië.

Blind en Fraser assistenten

Van Gaal zou ook al contact gehad hebben met zijn potentiële assistenten. Henk Fraser en Danny Blind zouden zijn assistenten bij Oranje moeten worden.

Blind was in 2014 ook al assistent bij Van Gaal, toen Oranje op het WK 2014 derde werd. Later werd Blind eveneens assistent van Van Gaals opvolger Guus Hiddink. Daarna volgde hij Hiddink zelf op als bondscoach van Oranje. Dat werd echter geen succes. Hij zal als assistent nu revanche willen.