Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal vindt het erg vervelend dat hij Cody Gakpo morgenavond in het duel met Turkije moet missen. De aanvaller verliet geblesseerd het trainingskamp van Oranje en keert terug naar Eindhoven.

Van Gaal zei daarover:”Dat is wel een streep door de rekening. Ik vind Gakpo een groot talent. Hij scoort makkelijk. Dat heeft hij nu ook in het Nederlands elftal laten zien.”

Toch is er nog genoeg te verbeteren: “Het is ook een jonge speler, dus hij moet nog heel veel ervaring opdoen. Bijvoorbeeld bij deze blessure: als hij wat voelt, moet hij dat meteen zeggen. Ik wilde hem een kwartier voor tijd wisselen, hem beschermen omdat ik weet dat we drie wedstrijden spelen en hij een explosieve speler is. Maar dat was vijf minuten te laat.”

‘Nog nooit zo’n goede groep’

Van Gaal is tevens lovend over de ploeg waarmee hij mag werken: “Ik heb nog nooit met zo’n goede groep gewerkt. Deze is qua teamspirit ver verheven boven alle andere groepen. Ook die van 2014. Dit is een hele andere generatie van die van 2000. Ik ben daar heel erg door verrast. Ik vind dat ook een plus voor het proces.”

Hij zei nog wel dat dat geen garantie biedt voor succes: “Maar het gaat om de technisch en tactische uitvoering.”

Lees meer over: