Urby Emanuelson gaat voor een plek als linksback bij het Nederlands elftal. Het lijkt niet voor de hand te liggen dat het er ook van komt, want de AC Milanspeler komt bij de Italiaanse topclub amper aan spelen toe.

Maar in Sport1 magazine geeft de linksback aan dat er hoop gloort aan het eind van de tunnel: “ik heb al eens als linksback bij de selectie van het Nederlands elftal gezeten sinds Bert van Marwijk bondscoach is,” aldus Emanuelson. Ook de hoofdtrainer van AC Milan, Massimiliano Allegri had goed nieuws voor de oud-ajacied. “Hij riep me bij zich en gaf aan dat hij mij meer wil gaan gebruiken als linksback. En dat is, denk ik, met het oog op het Nederlands elftal een goede zaak.”

En natuurlijk wil hij graag bij oranje horen en mee naar het EK: “Ontbreken bij Oranje steekt me niet. Ik heb er in het verleden altijd bijgezeten. Die wedstrijd tegen Hongarije (zijn laatste interland tot nu toe, van maart 2011, 5-3 winst) verliep niet goed, maar vervolgens was ik de enige die niet meer bij de selectie werd gehaald. Het ligt toch niet alleen aan mij dat we niet goed speelden? Toch ben ik niet boos. Het is nu aan mij om me weer in de groep te knokken. Het enige wat ik daar aan kan doen, is bij AC Milan zoveel mogelijk minuten maken.”