Bondscoach Louis van Gaal zit na een val bij het wegzetten van zijn fiets in een rolstoel. De bondscoach maakte zondagavond een ongelukkige val, nadat hij met zijn spelers en staf na de training terug naar het hotel was gefietst.

Van Gaal viel op zijn heup, waarin een breukje werd geconstateerd. Hij hoeft daar gelukkig niet aan geopereerd te worden. De leidsman van Oranje zal echter wel even aan een rolstoel en/of krukken vast zitten.

Maandag tijdens de training van Oranje kwam de bondscoach in een golfkarretje het veld op. Assistent Henk Fraser mocht als chauffeur fungeren. De training werd geleid door de andere assistent, Danny Blind.

“Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel”, aldus een woordvoerder van de KNVB. “Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen”.

In 2012 kreeg de huidige bondscoach als trainer van AZ een nieuwe heup waardoor hij ook een wedstrijd in een rolstoel moest volgen. Tijdens PSV-AZ zat hij destijds in een skybox in het Philips stadion.

seizoen 2007 / 2008 , 03-11-2007 , alkmaar , dsb stadion , rolstoel , louis van gaal bekijkt de wedstrijd vanuit een business unit en staat in contact met jan nederburgh