Op 13 december 2013 kondigde FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan dat Qatar het wereldkampioenschap voetbal van 2022 zal organiseren. Een klein land dat vooral bekend is om zijn oliereserves.

Het wil zich natuurlijk ook op de kaart zetten als niet enkel een oliestaat maar ook als sportnatie, door het organiseren van de prestigieuze wereldbeker.

Daar mag wel een olievat aan gespendeerd worden..

En er werd flink wat geld tegenaan gegooid. Qatar wilde origineel 12 stadions speelklaar maken voor het WK, maar het werden er uiteindelijk 8. De 8 stadions die Qatar zal gebruiken voor de wereldbeker van 2022. Het land besteedt maar liefst 500 miljoen dollar per week aan infrastructurele projecten in de aanloop naar het WK, waaronder de aanleg van wegen, snelwegen, stadions, ziekenhuizen, spoorwegen, havens, meer dan 50.000 straatlantaarns, hotels, een nieuwe luchthaven en nog veel meer.

Hassan al-Thawadi, secretaris-generaal van het opperste comité, heeft gezegd dat de uitgaven van Qatar voor infrastructuur sinds 2010, met inbegrip van het nieuwe metrosysteem, naar schatting 200 miljard dollar zullen bedragen, en de directe kosten van het wereldkampioenschap voetbal 6,5 miljard dollar. Dat is ongeveer 60 keer zoveel als de 3,5 miljard dollar die Zuid-Afrika uitgaf voor de wereldbeker voetbal in 2010.

Verwacht Qatar er iets aan over te houden?

“We verwachten dat de bijdrage aan de economie ongeveer 20 miljard dollar zal bedragen,” zei Hassan Al Thawadi, secretaris-generaal van het Comité voor “Delivery and Legacy”.  Naast een verwachte enorme boost voor de lokale economie van Qatar, zal je wellicht online ook tal van online reclame zien verschijnen. Voor goksites zijn die echte feestdagen. Vergelijk wel met een website (vb. beste-goksites.net ) voordat je iets inzet, want niet elke site keert dezelfde bonussen uit.

Waar zal onze ploeg uiteindelijk spelen?

Nederland heeft zich weten te kwalificeren en zal dus een van de 32 landen zijn die aan dit toernooi deelnemen. De meeste stadions bevinden zich in of rond Doha, de hoofdstad van Qatar

Het Wereld Kampioenschap voetbal zal in 2022 in 7 speelsteden gespeeld worden en in totaal heeft Qatar 8 stadions voor het WK 2022 klaargemaakt.

De WK voetbalstadions in Qatar volgens grootte

  • Lusail Iconic Stadion (Losail): capaciteit 86.250 zitplaatsen
  • Khalifa International Stadion (Doha): capaciteit 68.030 zitplaatsen
  • Al Bayt Stadion (Al Khor City) ​capaciteit 60.000 zitplaatsen
  • Education City Stadion (Doha): capaciteit: 45.350 zitplaatsen
  • Al Janoub Stadion (Al Janoub): capaciteit 45.120 zitplaatsen
  • Al Rayyan Stadion (Al Rayyan): capaciteit 44.740 zitplaatsen
  • Al Thumama Stadion (Al Thumama gebied): capaciteit 40.000 zitplaatsen
  • Ras Abu Aboud Stadion (Ras Abu Aboud gebied): capaciteit: 40.000 zitplaatsen

In het Lusail Iconic Stadion zal de openingswedstrijd en de finale van het WK 2022 worden gespeeld.

Maakt Nederland kans om het WK winnen?

Nederland had een vrij moeizame kwalificatie, maar heeft zich uiteindelijk wel weten te kwalificeren. We weten alvast dat Van Gaal een duidelijk doel heeft: wereldkampioen worden. En natuurlijk wil elk ander nationaal team hetzelfde. Onze jongens zullen vast en zeker alles in de strijd zullen gooien en als ploeg moet je zelfzeker zijn. Maar of de beste online goksites van Nederland onze kansen even hoog zullen inschatten, dat valt nog af te wachten.