Dit is de stand in de WK-kwalificatie groep van Oranje

Max Max
11 okt. 2021, 22:30
15 mrt. 2022, 13:37
© IMAGO

Na tien wedstrijden in de WK-kwalificatie is het Nederlands elftal op een eerste plek in groep G van de WK-kwalificatie geëindigd voor het WK 2022 in Qatar. Daarmee is Oranje geplaatst voor het WK dat volgend jaar in november en december gespeeld wordt. Turkije is de nummer twee in de groep en mag naar de play-offs.

Na een 4-2 nederlaag in Turkije, een 2-0 overwinning thuis op Letland, een 7-0 overwinning in en tegen Gibraltar en een 1-1 gelijkspel in Noorwegen, won Oranje het vijfde duel overtuigend met 4-0 van Montenegro. Het zesde duel werd een ware galavoorstelling tegen Turkije, 6-1 en het zevende duel in Letland werd een matige 1-0 overwinning voor Oranje. Thuis tegen Gibraltar kende Oranje zoals verwacht geen problemen en werd een ruime overwinning geboekt.

In het uitduel met Montenegro kon Oranje het WK-ticket veiligstellen bij een overwinning. Ondanks een zeker lijkende 2-0 voorsprong speelde Oranje alsnog gelijk en kwam het neer op het laatste duel met Noorwegen. Dat duel wist Nederland moeizaam te winnen, maar de 2-0 zege was voor Oranje genoeg om zich te plaatsen.

Oranje eindigde zo op 23 punten uit tien duels, vijf meer dan Noorwegen en twee meer dan Turkije.. Het doelsaldo van Oranje is na de grote zeges tegen de Turken en Gibraltar veel en veel beter dan dat van Turkije.

De stand na tien duels is als volgt:

Lees meer over:

WK 2022