Een opvallende afwezige in de basisopstelling van Oranje tegen Wales is aanvoerder Virgil van Dijk. Waarom speelt hij eigenlijk niet tegen Wales?

Dat komt omdat Van Dijk door bondscoach Louis van Gaal met vakantie gestuurd is. Na een lang en zwaar seizoen bij zijn club Liverpool gunt bondscoach Van Gaal zijn aanvoerder de nodige rust. In het duel met België deed Van Dijk nog wel mee, maar in de drie volgende duels is Van Dijk absent.

Van Gaal zei vorige week over Van Dijk: “Hij speelt mee tegen België op 3 juni, daarna mag hij op vakantie. Hij heeft een hele zware blessure gehad en de meeste wedstrijden van alle spelers in de Premier League gespeeld. Dan is het logisch dat hij aan het eind van zijn Latijn is.”

Uiteraard hoopt de bondscoach hiermee ook dat zijn aanvoerder in het nieuwe seizoen weer fris en fruitig is. Van Dijk zal namelijk een belangrijke rol spelen in het spel dat Van Gaal graag wil spelen met Oranje. In het oefenduel met Duitsland zag hij daar namelijk wat dingen fout gaan: “Omdat we verkeerd druk hebben gezet en hij is de generaal van het druk zetten.”

Dat ging tegen België, het duel dat Oranje met 1-4 won, in elk geval een stuk beter.