Bondscoach Louis van Gaal heeft de selectie voor de Nations League duels met België en Polen bekendgemaakt. Onze bondscoach heeft vier doelmannen in zijn selectie opgenomen. Kenneth Taylor zit voor het eerst bij de selectie.

Van Gaal besloot om Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet op te roepen voor Oranje. Jasper Cillessen, Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert zijn wel van de partij. De verwachting is dat Van Gaal voor zijn WK-selectie de keuze maakt voor drie doelmannen. Hij wil ze nu echter allemaal aan het werk zien.

Ajax is dit keer hofleverancier met liefst acht internationals. Kenneth Taylor ziet teamgenoten Pasveer, Rensch, Timber, Klaassen, Bergwijn en Berghuis ook aansluiten komende maandag. Vincent Janssen zit ook bij de selectie. Hij krijgt als spits de voorkeur boven Brobbey.

Definitieve selectie Oranje:

Keepers: Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (sc Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Bruno Martins Indi (AZ), Devyne Rensch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax).

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Royal Antwerp), en Wout Weghorst (Besiktas).