Bij winst op Ecuador kan Oranje een plek in de achtste finale van het WK niet ontgaan. Maar ja, dan moet er wel even gewonnen worden. Wie kunnen het Nederland lastig maken? Wij zetten de beste spelers van Ecuador op een rij: met spelers van Leverkusen, Brighton Hove & Albion en Villareal.

Piero Hincapie

Piero Hincapie is de beste verdediger van Ecuador
© Pro Shots

De aanvallers van Oranje krijgen te maken met deze talentvolle centrumverdediger, die op zijn 20e onomstreden basisspeler is van Bayer Leverkusen.

Moises Caicedo

Moises Caicedo is de beste middenvelder van Ecuador
© Pro Shots

De verbindingsspeler van Ecuador, een echte box-to-box-speler die bij het goed draaiende Brighton & Hove Albion hoge ogen gooit.

Pervis Estupinan

Pervis Estupinan is een van de beste aanvallers van Ecuador
© Pro Shots

Deze man speelt samen met international Arnaut Danjuma bij Villareal, dat uitzonderlijk goed draaide in het afgelopen Champions League-seizoen. De 24-jarige Estupinan heeft een lekkere voorzet in huis.

Gonzala Plata

Gonzalo is een talentvolle winger van Ecuador
© Pro Shots

Een talentvolle winger, die in 2019 bij het Portugese Sporting op de bank zat. Dat verhuurde hem aan de Spaanse La Liga-club Real Valladolid.

Enner Valencia

Enner Valencia is de beste speler van Ecuador
© Pro Shots

Hij is inmiddels 33, maar nog steeds de absolute vedette van Ecuador. En dat is niet voor niets, want de Fenerbahçe-spits maakte tegen Qatar de twee winnende doelpunten. Toch is het de vraag of hij tegen Oranje mee kan doen – hij liep in de openingswedstrijd een blessure op.