De opstelling voor Nederland - Ecuador

Max Max
25 nov. 2022, 15:45
25 nov. 2022, 15:50
© IMAGO

Vrijdagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd staat het WK-duel Nederland - Ecuador op het programma. Wat is de opstelling van Oranje voor het duel Nederland - Ecuador?

Van Gaal heeft drie wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling ten opzichte van het duel met Senegal. Davy Klaassen, Teun Koopmeiners en Jurriën Timber staan in de basis. Matthijs de Ligt, Steven Berghuis en Vincent Janssen moeten daardoor op de bank plaatsnemen.

In het doel staat weer Andries Noppert, die een uitstekende indruk achterliet tegen Senegal. Denzel Dumfries en Daley Blind staan weer als wingbacks opgesteld.

Centraal achterin staat Jurriën Timber op de plek van Matthijs de Ligt. Laatstgenoemde zat er niet zo lekker in tegen Senegal en Timber zal daar meer rust moeten brengen. Aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké spelen ook.

Op het middenveld blijft Frenkie de Jong gewoon staan. Teun Koopmeiners speelt in plaats van Steven Berghuis en Davy Klaassen staat in plaats van Cody Gakpo op de nummer tien positie.

Dat betekent dat Cody Gakpo niet meer op tien staat, maar hij speelt wel. Hij staat samen met Steven Bergwijn in de spits. Vincent Janssen verhuist zodoende naar de bank. Memphis Depay zal ook nog vanaf de bank starten, hij kan zo'n 45 minuten spelen is de verwachting.

De opstelling van Oranje tegen Ecuador:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; F. de Jong, Koopmeiners en Klaassen; Gakpo en Bergwijn.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Ecuador