Mark van Bommel, hier in gesprek met Robinho, maakt zich zorgenOranje-aanvoerder Mark van Bommel vindt het zorgelijk dat een aantal Nederlandse internationals dit seizoen minder aan spelen toe komt. Zo kunnen Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Dirk Kuyt lang niet altijd rekenen op een basisplaats.

“Onderling hebben we het daar ook over, als we elkaar via telefoon of via sms spreken,” aldus de 34-jarige routinier, die op dit moment voor AC Milan uitkomt. “‘Hoe kan dat nou?’, vragen we ons dan af. Die ontwikkeling moet niet te lang duren.”

Vooral in het geval van Sneijder, bij het Nederlands elftal al jaren een belangrijke spil, is het gebrek aan speeltijd opmerkelijk. De middenvelder past momenteel niet in het systeem van Inter-coach Ranieri en moet daarom vaak op de bank plaatsnemen. Opvallend, aangezien de 27-jarige voetballer wel een van de beste betaalde spelers is bij de Italiaanse club.

Ook Dirk Kuyt en Nigel de Jong beginnen vaak als reserve, maar scoorden onlangs wel voor hun team. De Jong vertrekt aan het eind van het seizoen waarschijnlijk bij Manchester City, voor Liverpool-speler Kuyt zou interesse zijn van AS Roma.