Tim Krul groeit uit tot held van Newcastle UnitedMet het stoppen van een penalty en het keren van de rebound was doelman Tim Krul gisteren weer enorm belangrijk voor zijn club Newcastle United. De ploeg versloeg Blackburn Rovers met 2-0 en steeg daarmee naar een vijfde plaats in de Premier League. Dat is bijvoorbeeld boven het Arsenal van Robin van Persie en het Liverpool van Dirk Kuyt.

Maarten Stekelenburg, die de derde doelman van Oranje vooralsnog op de bank houdt, dreigt na zijn vertrek bij Ajax een beetje in de vergetelheid te raken. Zijn nieuwe club AS Roma kreeg gisteren een flinke oplawaai te verwerken: Cagliari was met 4-2 te sterk.

Het onvermijdelijke plaatje dringt zich hiermee op dat de tweede en derde doelman van het Nederlands elftal momenteel een stuk beter in vorm zijn dan de eerste keus van Bert van Marwijk. Ook tweede keeper Michel Vorm maakt bij zijn club Swansea City (14e plek) furore. De oud-FC Utrecht speler staat na het keren van twee strafschoppen inmiddels bekend als penalty killer.