Menig Oranje-international reist maandag met een goed gevoel af naar het Nederlands elftal. De spelers van Feyenoord en PSV stapten als winnaars van het veld en dat gold ook voor onder anderen Jeremy Frimpong met Bayer Leverkusen, Xavi Simons met RB Leipzig en Cody Gakpo en Virgil van Dijk met Liverpool. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen en zich vanaf maandag gaan voorbereiden op de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar.

Liverpool was met 3-0 te sterk voor Brentford, waar Mark Flekken negentig minuten het doel verdedigde. De doelman kon een zege van het team van Van Dijk en Gakpo niet voorkomen. De aanvaller maakt als enige de negentig minuten niet vol: hij werd na 83 minuten gewisseld. Liverpool staat tweede in de Premier League, met één punt minder dan Manchester City. Brentford is op een elfde stek terug te vinden.

Is Bart Verbruggen de nummer één van Oranje?

Bart Verbruggen vond zichzelf drie dagen na de 0-2 zege op Ajax in de Europa League terug op de bank. Brighton & Hove Albion moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Sheffield United. Nathan Aké ontbrak tegelijkertijd bij Manchester City wegens blessureleed in de spectaculaire topper tegen Chelsea (4-4). De KNVB maakte niet veel later de afzegging van de verdediger wereldkundig.

Frimpong blijft uitstekend presteren met Bayer Leverkusen, dat met een voorsprong van twee punten op Bayern München aan kop gaat in de Bundesliga. Het team van Xabi Alonso won met 4-0 van 1. FC Union Berlin en Frimpong kwam 81 minuten in actie. Atalanta, de nummer vijf van de Serie A, moest zondag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Udinese. Marten de Roon en Teun Koopmeiners speelden negentig minuten.

Xavi Simons schittert voor RB Leipzig

Simons schitterde in het thuisduel van RB Leipzig met SC Freiburg (3-1 winst). Vijf dagen na zijn treffer tegen Rode Ster Belgrado was het talent goed voor een doelpunt en een assist. De teller staat inmiddels op vijf treffers en zeven assists in zeventien officiële duels. Internazionale gaat de interlandperiode in als koploper van de Serie A. Inter was met 2-0 te sterk voor Frosinone. Denzel Dumfries werd na een uur vervangen door Stefan de Vrij.

Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs boekten met Feyenoord een moeizame zege op AZ (1-0) en blijven zodoende enigszins in het spoor van PSV. De Eredivisie-koploper uit Eindhoven, met Jerdy Schouten en Joey Veerman in de basis, had geen moeite met PEC Zwolle (4-0). Jorrel Hato, Steven Bergwijn en Brian Brobbey lieten met Ajax punten liggen tegen Almere City FC: 2-2.