Urby Emanuelson was waarschijnlijk de meest opvallende afvaller van de groep die dinsdagavond afviel bij Oranje. Zeker aangezien hij voor de meeste mensen de meest vanzelfsprekende linksback van Oranje zou zijn tijdens het EK door de afwezigheid van Erik Pieters. De speler van AC Milan zou zich donderdag moeten melden bij het Nederlands elftal maar zonder ook maar een minuut te trainen is hij al afgewezen voor het EK.

Ook Emanuelson zelf had het niet verwacht en dat hij teleurgesteld is, dat is duidelijk: “Ik heb nog niet gehoord wat de reden is waarom ik er niet meer bij zit. Dus ik weet gewoon even niet wat ik moet zeggen. Ja, dat ik enorm teleurgesteld ben. Dat lijkt me logisch,” zei hij tegen NUsport.

Het meest vreemde was wel dat hij nog helemaal niet bij Oranje geweest is en zich pas morgen(donderdag) zou melden: “Voorzover ik wist moest ik me donderdag melden, maar dinsdag vernam ik ineens dat ik er niet bij zit. De jongens melden zich donderdag dus ik wacht af of ik nog iets hoor. Daarna zal ik er misschien dieper op ingaan.”